Verbeterde plug-in hybride-aandrijflijn op de nieuwe Ford Kuga

Verbeterde plug-in hybride-aandrijflijn op de nieuwe Ford Kuga

23-1-2024
 • Ford presenteert vandaag de nieuwe Kuga SUV, ontworpen voor de dagelijkse avonturen van klanten met intelligente technologie en een geëlektrificeerde aandrijflijn die aan alle behoeften voldoet. De nieuwe Ford Kuga Plug-In Hybrid biedt betere prestaties, het gemak van naadloze connectiviteit en een nog completere veiligheidsuitrusting. De verkoop in Nederland start vandaag.

  De nieuwe Kuga markeert een mijlpaal in de weg naar het volledig elektrische portfolio van Ford. Een sterk verbeterde plug-in hybride-aandrijflijn (PHEV) vormt een opstap naar volledige elektrificatie en stelt klanten in staat te profiteren van de voordelen van elektrisch rijden, zoals het comfort en de lagere emissies.

 • Ford Kuga ST-Line
 • De nieuwe Ford Kuga is zowel vanbinnen als -buiten voorzien van een fris ontwerp, waarbij elke uitvoering een onderscheidend uiterlijk en unieke ontwerpkenmerken biedt.

  Voor het eerst levert Ford ook een Kuga Active X, met een robuustere styling en technische upgrades voor extra veelzijdigheid.

  Binnenin beschikt de Kuga over verbeterde functionaliteit en een strakkere lay-out. Bestuurder en passagiers profiteren van meer comfort en een geavanceerd infotainmentsysteem.

 • Tot de standaarduitrusting behoort het nieuwe SYNC 4-infotainmentsysteem met cloud-connected navigatie, spraakbediening en een 13,2-inch touchscreen. Draadloze Apple CarPlay en Android Auto2 zorgen voor naadloze smartphone-connectiviteit, terwijl 5G FordPass-connectiviteit snelle data-overdracht en Ford-software-updates ondersteunt om de auto in de loop van de tijd te verbeteren.


 • Onze nieuwe Kuga tilt de kwaliteiten waar klanten zo over te spreken zijn naar een nog hoger niveau. Deze kwaliteiten hebben de Kuga drie jaar op rij tot de bestverkopende plug-in hybride in Europa gemaakt”, zegt Jon Williams, General Manager van Ford Blue, Europa. “De verbeterde plug-in hybride-aandrijflijn met een toonaangevend trekvermogen en een fris, nieuw design helpen een nieuwe generatie SUV-rijders op weg naar avontuur.


 • Nieuwe avontuurlijke Kuga Active X

  Het krachtig ogende en zelfverzekerdere design van de nieuwe Ford Kuga weerspiegelt de capaciteiten van het model. De nieuwe grille wordt omlijst door een LED-lichtbalk over de volledige breedte die fraai overloopt in de nieuwe full LED-koplampen. De Ford Blue Oval prijkt nu trots in het midden van de grille, terwijl de motorkap opvallend krachtige lijnen heeft, die de Kuga een zelfverzekerde uitstraling geven.

  Een nieuw omgekeerd ‘hockeystick’-achterlichtontwerp vormt een aanvulling op de nieuwe koplampen. De achterkant van de Kuga oogt opgeruimd, dankzij een nieuwe diffuser en het verwijderen van de achterklephandgreep. De SUV biedt nu ook een groter onderscheid tussen de leverbare varianten, waardoor klanten zich meer kunnen onderscheiden met de uitvoering die bij hun smaak en behoeften past.

 • Ford Kuga Active X
 • Ford breidt de Kuga-line-up verder uit met een nieuwe Active X-uitvoering die een krachtig statement maakt met zijn unieke designelementen en aanpassingen voor extra capaciteit onder uitdagende omstandigheden.

  De meer uitgesproken grille aan de voorzijde is voorzien van brede verticale spijlen met een glanzend zwarte afwerking, aangevuld met een opvallende onderste grille, sierpaneel en beschermplaat. Deze elementen benadrukken het avontuurlijke karakter.

 • De nieuwe Ford Kuga Active X is ook te herkennen aan Active-logo’s op de voorspatborden en de zilverkleurige onderste deurlijsten, evenals de unieke lagere bumper en beschermplaat aan de achterzijde. De Active X-uitvoering biedt ook specifieke 18- of 19-inch lichtmetalen wielen met een machinaal bewerkte en gelakte afwerking. De Ford Kuga Active X kenmerkt zich door een zwart dak, in zwart afgewerkte buitenspiegelkappen en unieke instaplijsten.

  Binnenin onderscheidt de Kuga Active X zich door het Active-logo op de unieke stoelbekleding, de vloermatten en met een donkere matte houteffect afwerking op het dashboard en de deurbekleding. De Active X heeft verder Sensico en neo-suède bekleding op de standaard 18-voudig elektrisch verstelbare comfortstoelen.

  Ford voert ook technische aanpassingen door aan de Kuga Active X. Zo is de wielophanging vóór met 10 mm verhoogd en achter met 5 mm, resulterend in extra bodemvrijheid om verder buiten de gebaande paden te gaan. De extra Trail Drive-modus verandert de werking van de tractie controle en de gasrespons om ook op zachte oppervlakken – zoals zand of modder – voldoende grip te behouden.

  De Kuga Titanium onderscheidt zich door zijn grille met verticale spijlen, horizontale spijlen over de onderste grille en slanke, verticale omlijsting van de mistlampen. Een lager geplaatste chromen sierlijst benadrukt de breedte van de Kuga en vormt een fraaie aanvulling op de verchroomde lijsten voor de zijruiten.

 • Ford Kuga Active X
 • De Ford Kuga ST-Line heeft een uniek frontontwerp, met een grotere ‘haaienneus’-grille en een discrete lagere spoiler op de voorbumper, waardoor het sportievere karakter subtiel wordt benadrukt.

  Kuga ST-Line-modellen zijn ook voorzien van extra carrosserieelementen in kleur, waaronder de onderste bumpers voor en achter, zijskirts en het onderste diffuser-element.

  De Ford Kuga ST Line X biedt verchroomde bumperinzetstukken, rode remklauwen en instaplijsten met het ST-Line X-logo.

 • De kleuropties voor het exterieur zijn ook vernieuwd. Compleet nieuw is het levendige Desert Island Blue en het avontuurlijke Bursting Green. Andere kleuren zijn Agate Black, Solar Silver, Frozen White en Lucid Red. Ford levert ook geheel nieuwe lichtmetalen wieldesigns.

  Het interieur blinkt nog altijd uit in comfort en functionaliteit. Het aantal fysieke knoppen is verder gereduceerd, terwijl de belangrijkste bedieningselementen en informatie nog steeds snel vindbaar zijn.

 • Ford Kuga ST-Line
 • Het dashboard en de deurbekleding zijn nu voorzien van een groter decoratief element met een specifieke afwerking die uniek is voor elke uitvoering, met nieuwe bijpassende stoelbekleding en stiksels, afhankelijk van de uitvoering.

  De uitzonderlijke functionaliteit van de nieuwe Ford Kuga blijft een belangrijk kenmerk, met stoelen op de tweede rij die over een afstand van 150 mm kunnen worden verschoven, waardoor achterin ruim een meter beenruimte of tot 553 liter bagageruimte ontstaat. Zodoende is er ruimte voor allerlei passagiers- en bagagecombinaties.

 • De Kuga X-modelversies zijn ook uitgerust met 18-voudig verstelbare comfortstoelen voor bestuurder en voorpassagier, goedgekeurd door de toonaangevende organisatie voor ruggengraatgezondheid, genaamd Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Deze comfortstoelen zijn afgewerkt met premium Sensico en neo-suède synthetisch leder-effect materiaal.


 • De nieuwe Kuga geeft de bestuurder vertrouwen en vrijheid. Dit komt visueel tot uiting in het sterke, onderscheidende in- en exterieurontwerp”, zegt Amko Leenarts, Design Director, Ford, Europa. “De Kuga weerspiegelt de geest van Fords avontuurlijke karakter, die de kern vormt van onze toekomst in Europa.


 • Verbeterde technologie

  De Ford Kuga Plug-In Hybrid is de best verkochte PHEV van Europa5,6. De aantrekkingskracht van de familie-SUV wordt verder vergroot door diverse technische upgrades. De nieuwe Kuga Plug-In Hybrid profiteert van een grotere elektromotor en een verbeterde automatische transmissie met powersplit, wat aanzienlijke voordelen oplevert op het gebied van prestaties en trekvermogen.

 • Ford Kuga technologie
 • De Kuga Plug-In Hybrid accelereert van 0-100 km/u in 7,3 seconden – bijna twee seconden sneller dan voorheen – terwijl hij het beste trekvermogen in zijn klasse biedt tot 2.100 kg3, een toename van meer dan 30 procent!

  De Kuga Plug-In Hybrid combineert de efficiëntie en verfijning van een geëlektrificeerde aandrijflijn met het rijbereik en de vrijheid van een geavanceerde verbrandingsmotor. De 2,5-liter benzinemotor met Atkinson-cyclus, elektromotor, generator en 14,4 kWh lithium-ion batterij leveren een systeemvermogen van 178 kW (243 pk)7.

 • Het gemiddelde brandstofverbruik (WLTP-gehomologeerd) bedraagt minimaal 0,9 l/100 km met een CO2-emissie vanaf 20 g/km en een volledig elektrisch bereik tot 69 kilometer8.


 • Extra comfortabel

  Ford tilt het gebruiksgemak, de technologie en de geavanceerde rijhulpsystemen van de nieuwe Kuga naar een nog hoger niveau. Het SYNC 4-infotainmentsysteem1 heeft twee keer zoveel rekenkracht als het SYNC 3-systeem van het uitgaande model. Het systeem beschikt verder over een geavanceerd machine learning-algoritme dat leert van de input van de bestuurder. Dit levert na verloop van tijd nauwkeurigere zoekresultaten op.

  De bediening van SYNC 4 verloopt via een 13,2-inch liggend touchscreen met een intuïtieve interface voor snelle en gemakkelijke selecties en invoer via het scherm, maar ook via stembediening. Het systeem toont belangrijke bedieningselementen zoals verwarming en ventilatie altijd in het onderste gedeelte van het scherm.

 • Ford Kuga interieur
 • De Kuga is ook standaard uitgerust met een nieuw digitaal instrumentenpaneel van 12,3-inch. Dit digitale instrumentarium heeft unieke thema’s die passen bij de geselecteerde rijmodus, terwijl informatie met hoge prioriteit, zoals rijhulptechnologie, prominent getoond wordt wanneer die wordt geactiveerd. De gebruiker kan het display ook zelf personaliseren. Alle uitvoeringen van de nieuwe Ford Kuga komen ook met draadloze ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto2. De gebruiker kan daarbij twee smartphones tegelijkertijd verbinden, met een 5G-modem voor supersnelle connectiviteit en naadloze streaming.

 • De Ford Kuga biedt verder extra ondersteuning aan klanten die het trekvermogen optimaal willen benutten3. De Trailer Connection Checklist – beschikbaar via de SYNC 41 en Ford Pass-app12 – helpt bij het realiseren van een solide en veilige koppeling met een trailer. Met Trailer Tow Navigation kunnen bestuurders de afmetingen van hun auto en aanhanger invoeren, zodat SYNC 4 een route kan selecteren om krappe bochten, lage bruggen en andere obstakels te vermijden.

  Dankzij geavanceerde spraakherkenning kunnen inzittenden natuurlijke spraak gebruiken in vijftien Europese talen, met behulp van de eenvoudige zin “O.K. SYNC” of “Hey Ford” om het systeem te activeren. Het systeem combineert gegevens aan boord met zoekopdrachten op internet om snelle en nauwkeurige reacties te leveren op entertainment, sms- of telefoongesprekken, weer- en klimaatregelingsfuncties, zonder dat de bestuurder de handen van het stuur of de ogen van de weg hoeft te halen.

 • Ford Kuga technologie
 • De Kuga profiteert ook van gratis proeftoegang tot Connected Navigation13, dat gebruik maakt van realtime en voorspelde verkeersinformatie naast de routebepaling in het voertuig en in de cloud om de snelste of meest brandstofefficiënte routes te bieden. Connected Navigation kan bestuurders ook waarschuwen voor zware weersomstandigheden en biedt driedimensionale kaarten van grote steden en parkeerinformatie om de stress van het navigeren in onbekende omgevingen te verlichten.

  De Kuga Plug-In Hybrid biedt tevens geofencing-technologie om automatisch over te schakelen naar de emissievrije elektrische rijmodus bij het binnenrijden van een emissievrije zone, zonder tussenkomst van de bestuurder.

 • SYNC 41 maakt draadloze software-updates mogelijk die de Kuga in de loop van de tijd zullen verbeteren. Het systeem kan een groot deel van de nieuwe software op de achtergrond of op vooraf geplande tijden installeren, waarbij veel updates weinig tot geen actie van de bestuurder vereisen. Deze upgrades kunnen helpen de eigendomservaring te verbeteren en de noodzaak voor dealerbezoekjes te verminderen, evenals het verbeteren van functies en het uitbreiden van mogelijkheden.

 • Ford Kuga technologie
 • Met behulp van de FordPass-app12 is een reeks verbonden diensten toegankelijk via een smartphone, waardoor de klant overal met een datasignaal verbonden kan blijven met zijn auto en functies kan gebruiken zoals de voertuigstatus – voor het controleren van het brandstofpeil, de levensduur van de olie, het voorverwarmen (of koelen) van de auto en meer14,15. De geavanceerde verlichtingstechnologie van de nieuwe Ford Kuga omvat standaard volledige LED-koplampen met Automatic High Beam Control16 en Manoeuvring Light dat de mistlampen voor activeert voor beter zicht wanneer het voertuig een manoeuvre bij lage snelheid detecteert16.


 • Optioneel Dynamic Pixel LED-koplampen.

  Glare-Free High Beam16 maakt gebruik van een camera achter de voorruit om tegemoetkomend verkeer te detecteren en een ‘verblindingsvrije zone’ in de lichtbundel te creëren door led-segmenten te dimmen die anders in de ogen van andere weggebruikers zou schijnen. Dit maakt vaker met grootlicht rijden mogelijk.

  Predictive Dynamic Bending Light16 maakt gebruik van navigatiegegevens en de camera achter de voorruit om de binnenkant van bochten in de weg te verlichten nog voordat de bestuurder de bocht instuurt. Het systeem levert snellere en nauwkeurigere prestaties ten opzichte van enkel op camera’s gebaseerde systemen.

  Bad-Weather Light16 verandert de lichtbundel voor beter zicht als de ruitenwissers zijn geactiveerd.

  Sign-based Light16 maakt gebruik van een frontcamera om verkeersborden te detecteren en die te gebruiken als signaal om de lichtbundel aan te passen en fietsers en voetgangers op kruispunten en rotondes beter te verlichten.

  Tourist Mode16 is een systeem waarmee de bestuurder de lichtbundel voor links- of rechts rijdend verkeer kan wijzigen als die bijvoorbeeld naar het Verenigd Koninkrijk reist, waardoor maximale verlichtingsprestaties en zichtbaarheid worden gegarandeerd zonder het risico van verblinding van tegenliggers.


 • Maximale ondersteuning

  De nieuwe Kuga zet de toewijding van Ford voort om de nieuwste geavanceerde rijhulpsystemen te leveren om zo het vertrouwen van de bestuurder te vergroten en elke rit meer ontspannen te maken. Een beschikbaar Drive Assistance Pack bundelt de belangrijkste technologie voor rijhulpsystemen.

  Een verbeterde versie van Adaptive Cruise Control met Stop & Go16,17 omvat nu Predictive Speed Assist16. Dit systeem biedt de mogelijkheid om de voertuigsnelheid aan te passen voor bochten in de weg, rotondes, bij het oprijden of verlaten van snelwegen en om de snelheid te matigen voor andere verkeerssituaties, voertuigen en snelheidswijzigingen. Het systeem informeert de bestuurder over de reden voor het aanpassen van de snelheid, waardoor er minder input van de bestuurder nodig is. Dit draagt bij aan een meer ontspannen en comfortabele rijervaring.

 • Ford Kuga PHEV
 • Intersection Assist18 – dat de weg in de gaten houdt voor potentiële voertuigen op parallelle rijstroken – biedt nu verbeterde functionaliteit. Een nieuwe frontcamera met een breder detectieveld kan tegemoetkomende motorfietsen en fietsers detecteren als die het pad van de Kuga kruisen. Het systeem detecteert ook voetgangers en fietsers die een weg oversteken waarop de bestuurder afslaat. Intersection Assist kan automatisch remmen om dit soort ongelukken te helpen voorkomen of om de impact te verminderen. Het systeem werkt ook als wegmarkeringen of objecten afwezig zijn en zelfs ‘s nachts met geactiveerde koplampen.

 • Een beschikbaar 360-graden camerasysteem19 biedt een beeld van boven het voertuig, waardoor de bestuurder objecten kan zien die anders vanuit de auto niet zichtbaar zijn, vooral tijdens manoeuvres op lage snelheid.

  De bestuurder kan ook kiezen uit een aantal vooraf ingestelde weergaven om te helpen bij specifieke scenario’s. Corner View zoomt in op de geselecteerde hoek van het voertuig, ideaal voor manoeuvreren dichtbij een stoeprand of garagemuur. Offset View geeft een ingezoomd beeld van de voor- of achterkant van de auto met overlappende bandensporen op de afbeelding. Dit is met name handig om de auto uit te lijnen met wasstraten of bij het aankoppelen van een aanhangwagen of caravan.

 • Ford Kuga PHEV
 • Een andere nieuwe toevoeging aan de Ford Kuga is Reverse Brake Assist16. Dit systeem bouwt voort op de functionaliteit van Cross Traffic Alert en biedt extra ondersteuning tijdens achteruitrijmanoeuvres.

  Als het voertuig een stilstaand object zoals voetgangers, dozen, fietsen of andere voertuigen detecteert, waarschuwt het systeem de bestuurder en activeert het de remmen om een botsing te voorkomen of om de gevolgen daarvan te beperken. Op dezelfde manier kan Rear Cross Traffic Braking bewegende objecten zoals voetgangers, fietsers of voertuigen detecteren en indien nodig het voertuig afremmen.

 • Ford produceert de nieuwe Kuga in Europa in de geavanceerde Ford-fabriek in Valencia in Spanje. Kunstmatige intelligentie werkt nauw samen met ingenieurs om de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en productie te garanderen.# # #

1 Rijd niet terwijl u afgeleid bent of terwijl u draagbare apparaten gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies zijn mogelijk vergrendeld terwijl de auto in een versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

2 Vereist een telefoon met actieve dataservice en compatibele software. SYNC 4 heeft geen controle over producten van derden terwijl deze in gebruik zijn. Derden zijn als enige verantwoordelijk voor hun respectieve functionaliteit.

3 Mits goed uitgerust. Het maximale trekvermogen varieert afhankelijk van de lading, voertuigconfiguratie, accessoires en aantal passagiers.

4 Laad- en laadvermogen beperkt door gewicht en gewichtsverdeling.

5 Ford of Europe rapporteert verkopen voor zijn twintig traditionele Europese markten: Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden en Zwitserland.

6 De Kuga Plug-In Hybrid was in 2021, 2022 en 2023 de best verkochte PHEV in Europa, volgens gegevens van JATO Dynamics en IHS Markit.

7 Berekend via gecombineerde prestaties van de motor en elektromotor(en) met piekvermogen van de accu. De berekeningen maken gebruik van SAE J1349®-motorresultaten en testbanktests voor elektrische motoren van Ford. Uw resultaten kunnen variëren.

8 De CO2-emissie- en brandstof efficiëntie bereiken kunnen variëren afhankelijk van de voertuigvarianten die door individuele markten worden aangeboden. Het aangegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius worden bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151 zoals laatst gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten.

9 Gebaseerd op gecertificeerde WLTP-gegevens voor een Kuga FHEV FWD ST-Line X.

10 Gebaseerd op een Kuga FHEV FWD. Geschatte afstand rijden in elektrische modus met behulp van de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) in de stadscyclus. De werkelijke elektrische rijafstand varieert afhankelijk van omstandigheden zoals externe elementen zoals temperatuur, rijgedrag, routeprofiel, voertuigonderhoud en de leeftijd en staat van de batterij.

11 Om Alexa Built-in te gebruiken, moeten bestuurders FordPass in hun voertuig activeren met behulp van de FordPass-smartphone-app of via de instellingen in het voertuig. Voor toegang tot Alexa zijn een Amazon-account, SYNC 4 of SYNC 4A, FordPass en een gratis Connected Service vereist, geactiveerd via de FordPass-app (zie FordPass-voorwaarden voor details). Er zijn mogelijk aanvullende producten en instellingen vereist. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's en merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar dochterondernemingen.

12 De FordPass-app, compatibel met geselecteerde smartphoneplatforms, is beschikbaar via download. Bericht- en datatarieven zijn van toepassing. FordPass Connect, de FordPass-app en de gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass-voorwaarden voor details). Connected Service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van het mobiele netwerk van Vodafone of Vodafone-partners. Evoluerende technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen. Connected Service is exclusief Wi-Fi-hotspot.

13 Voor de services zijn SYNC 4 of nieuwer, activering via de FordPass-app (onderhevig aan de FordPass-voorwaarden), modemactivering en een Connected Navigation-serviceplan vereist. Uitgeruste voertuigen worden geleverd met [ofwel] een Connected Navigation-proefperiode van 90 dagen [of] tot 3 jaar vanaf de startdatum van de garantie op nieuwe voertuigen, waarna aankoop vereist is. Verbonden diensten en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. Evoluerende technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van verbonden functies verhinderen.

14 In regio's die wettelijk zijn toegestaan.

15 Functies vereisen mogelijk activering.

16 Bestuurdersassistentiefuncties zijn een aanvulling op en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig te besturen.

17 Als de stop langer dan drie seconden duurt, moet de bestuurder ingrijpen en de “RES”-knop of het gaspedaal indrukken om de werking van het systeem te hervatten.

18 Intersection Assist detecteert niet alle voertuigen op kruispunten, voetgangers of fietsers. Het vervangt veilig rijden niet. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.

19 Camera's werken alleen bij snelheden onder de 10 km per uur.


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws