Ford onderzoek toont nieuwe kijk op deeleconomie

8-6-2016

19 mei 2016
Ooit was het uitlenen van je autosleutels het ultieme symbool van vertrouwen. Tegenwoordig is men bereid om de auto uit te lenen aan een wildvreemde. Dit en nog veel meer kwam naar voren uit een nieuw Europees onderzoek dat in opdracht van Ford is uitgevoerd. Het onderzoek geeft Ford meer inzicht in hoe de consument tegenover zowel het delen van auto’s als het delen van andere bezittingen en diensten staat.

Saillant detail uit het onderzoek is dat van de 10.016 deelnemers 17% bereid is om tegen betaling zelfs zijn of haar hond uit te lenen!


Rol van Ford Smart Mobility in groeiende deeleconomie

De deeleconomie is momenteel goed voor meer dan € 13 miljard omzet wereldwijd, in 2015 verwacht men dat dit bedrag oploopt tot maar liefst € 293 miljard. Het deelauto-component hierin laat een verwachte stijging zien van 23 procent.

Will Farrelly, User Experience Innovation, Ford Smart Mobility, zal vandaag in Parijs aan de paneldiscussie "Future of Mobility Ecosystems” deelnemen op OuiShare Fest, 's werelds grootste bijeenkomst gericht op de deeleconomie.

Ford transformeert zich momenteel van autoproducent in een auto- en mobiliteitsbedrijf. Door middel van Ford Smart Mobility wil Ford toonaangevend zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome voertuigen, de klantervaring en gegevens en analyses.

Meer informatie en interessante cijfers uit het onderzoek leest u in bijgaand Engelstalig persbericht.


Highlights

  • Volgens nieuw Ford-onderzoek onder meer dan 10.000 mensen uit heel Europa, overwegen de meeste mensen hun auto uit te lenen tegen een vergoeding
  • Uit het onderzoek blijkt dat 55 procent de auto zou uitlenen tegen een vergoeding, 44 procent het huis, 31 procent de mobiele telefoon en zelfs 17 procent de hond
  • Ford wil een bijdrage leveren aan de deeleconomie met nieuwe oplossingen, waaronder FordPass
  • Will Farrelly, User Experience Innovation, Ford Smart Mobility, bespreekt vandaag "Future of Mobility Ecosystems“ op het “OuiShare Fest” in Parijs

Meer nieuws

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws